keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Miksi solidaarisuuden osoitus on väärin?

Edelleen sama aihe kyseessä, kuin viimeksi, eli Pariisin iskut. Facebook on täyttynyt suruviesteistä ja osanotoista viime päivinä, ihmiset ovat laittaneet Ranskan lipun värit oman profiilikuvansa päälle ja mielestäni ihan hyvästä syystä. Silti jotkut ovat vetässeet herneet nokkaan jo tuostakin. Vingutaan siitä, miksei esimerkiksi Libyan iskuista tai venäläisen koneen putoamisesta Siinailla noussut samanlaista numeroa.

Ei kyse ole siitä, että ihmiset eivät välittäisi, ei todellakaan. Tosiasia kuitenkin on, että lähi-Idässä näitä iskuja sattuu harvase päivä, joten valitettavasti isompi uutinen sieltä suunnalta olisi, jos niitä ei tapahtuisi. Tiedän että tuo kuullostaa hirveältä, mutta oma järkenikin jo sanoo, että paikka missä tuon tyyppisiä iskuja ei satu normaalisti, nousee uutisten ykkösaiheeksi. Sitä ei olla osattu odottaa ja siksi reaktiot ovat niin suuret. Kuitenkin nuo iskut saivat monet myös ajattelemaan sitä, mitä lähi-idässä tosiaankin tapahtuu melkein joka päivä ja osoittamaan tukeaan myös siihen suuntaan. Pariisin iskut saivat viimeistään vihan ISISiä kohtaan niin suureksi, että sille toivottavasti jopa tehtäisiin jotain.

Toinen asia, mikä itseäni inhottaa on se, että kiitos näiden äärijoidenkin, nyt myös normaalit muslimit ja koko islam tuomitaan ja viha heitä kohtaan nousee. Ei, ei ei ja ei!!! Se, mitä jotkut aivottomat oliot tekevät muka uskonnon nimissä, ei oikeuta tuomitsemaan koko uskontoa tai sen edustajia. Sitä paitsi kristinuskon nimissä ollaan joskus oltu ihan yhtä hulluja. Moni tietääkin että oon itse entinen vaihtari ja tämä on juuri se syy, miksi olemme tässä mukana; vähentääksemme kulttuurillisia yhteentörmäyksiä ja väärinkäsityksiä. Ja suoraan sanottuna tällä hetkellä, seuratessani yhä hullummaksi menevää maailmaa ja kuunnellessani joidenkin ihmisten puheita, en voisi olla ylpeämpi siitä, mikä minä olen. Koska mitä enemmän tuntee ihmisiä ympäri maailmaa, sitä vähemmän on myös väärinkäsityksiä ja ennakkoluuloja muita kulttuureja kohtaan.

Harva uskaltaa jättää koko elämänsä ja hypätä täysin tyhjän päälle, täysin uuteen maahan ja kulttuuriin, mistä ei tiedä käytännössä mitään. Voin kuitenkin kertoa, että juuri tällaisten tilanteiden takia se maksaa itsensä takaisin. Maailmaa on helpompi ymmärtää, kun on nähnyt elämää muuallakin, kuin vaan kotipihallaan. Sen vuoksi osaan myös olla tuomitsematta koko kulttuuria muutaman ääliön takia ja todella toivon, että muutkin ymmärtäisivät saman asian.

Viha lietsoo vihaa, joten siihen tulee vastata rakkaudella!
~Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti