sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Tämä ei ole maailma, jossa haluan elää// #PrayForParis

Lauantaiaamu valkeni aika väsyneissä merkeissä. Olin ollut V:n luona yötä ja suht pian piti lähteä ajelemaan takas Keravalle, kun Lahdessa odotti sukukokous. En vaan halunnut päästä millään ylös sängystä ja rakkaan vierestä. Lopulta oli kuitenkin pakko. Avasin facen puhelimesta ja ihmettelin miksi se tulvi surun valitteluja Pariisiin. Sitten avasin Ilta-Sanomat ja Hesarin. "Voi vittu!" oli ensimmäinen kommentti joka pääsi suustani. Hetkeen en muuta saanutkaan sanottua. Ville makoili vielä sängyssä ja kerroin hänelle, mitä Ranskassa oli tapahtunut.


Miksi tällaista tapahtuu? En ymmärrä kuka voi olla niin julma, että pystyy tekemään jotain noin järkyttävää. Terroristeja en edes pidä ihmisinä. Ne ovat jotain ei-älyllisiä olioita, jotka pitäisi saada tuhottua keskuudestamme. Valitettavasti se vaan ei taida onnistua. Kun yksi terroristijärjestö tuhotaan, seuraava syntyy aina tilalle.Järjestön jäsenet väittävät toimivansa jonkun uskonnon, valitettavan usein islamin, nimissä. Se leimaa kaikki kyseisen uskontokunnan edustajat, vaikka muut uskontoon kuuluvat myös tuomitsisivat terroristien tekemät iskut.

Keskustelu pakolaisista on käynyt kiivaana koko syksyn ympäri Eurooppaa. Valitettavasti nämä iskut eivät tule ainakaan muuttamaan suhtautumista pakolaisiin yhtään myönteisemmäksi, vaikka juuri näitä äärijärjestöjen edustajia tavalliset ihmiset Eurooppaan pakenevatkin. Sekä Ville, että minä totesimme että ei tulisi yllätyksenä, jos kohta Suomessakin alkaa vastaanottokeskuksia palamaan vauhdilla, valitettavasti. Ruotsista en uskalla puhuakaan, varsinkaan sen jälkeen, kun kävi ilmi, että joku iskujen uhreista oli ilmeisesti ruotsalainen.

Rajat kiinni- politiikka on vain nostanut suosiotaan Suomessakin. En ihmettele sitä ollenkaan, sillä tällä hetkellä käytännössä kuka vain voi vain marssia rajan yli. Poliisi ei saa puhua maahanmuuttajien tekemistä rikoksista ja jos niistä puhutaan uutissivustoilla, ihmiset eivät saa niitä kommentoida. Näin ei ole, jos kyseessä on kantasuomalaisen tekemä rikos. Itse en välttämättä kiinni asti rajoja laittaisi, mutta maahan tulijat pitäisi laittaa paljon, PALJON tarkempaan kontrolliin kuin nyt. Tällä hetkellä heitä ei valvota käytännössä ollenkaan. Riski terrori-iskuun Suomessa on edelleen pieni, mutta pakolaisten määrän kasvaessa se riskikin valitettavasti kasvaa. Jo nyt joissakin terrori-iskuissa tekijöillä on ollut yhteyksiä Suomeen. Niitä ollaan rahoitettu ja suunniteltu täällä.

Miksi en halua rajoja kokonaan kiinni? Siksi, että silloin terroristit olisivat voittaneet. He hakevat juuri rajojen sulkemista jotta saisivat oikeutuksen teoilleen. Pelolle ei saa antaa valtaa. Toivon sydämeni pohjasta, että Ranska antaa tulla ja lujaa ISISille tästä hyvästä!

We pray for you Paris. Stay strong!

~Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti