tiistai 2. kesäkuuta 2015

Sinä loukkasit minua

Tämä postaus tuli jo kerran, mutta poistin sen pikku virheen takia. Mutta siis asiaan; Monet blogit ovat jo ottaneet osaa kampanjaan, jossa halutaan asiallista kommentointia blogeihin. Myös Thinking out of the box- blogi on mukana kyseisessä kampanjassa.

Olen itsekin saanut pari kertaa kuraa niskaani blogikommenteissa ja voin kertoa ettei se ollut kovin kivaa luettavaa. Itse tosin tiesin kirjoittajat, vaikka nimimerkin takaa raukat päättivätkin erästä blogitekstiäni haukkua. En edes halua tietää, mitä keskustelupalstoilla blogistani puhutaan. Mikä saa jotkut ihmiset netissä haukkumaan toista tai tämän tekstejä noin paljon? Harva kuitenkaan pystyisi päin naamaa samoja loukkauksia sanomaan. Ja en tiedä teistä, mutta ainakin minulle opetettiin jo lapsena, että jos ei ole mitään kivaa sanottavaa, niin älä sano yhtään mitään. Ja jos on pakko, niin kritisoidakin pystyy ihan asiallisesti.

Olen itse ollut monta vuotta koulukiusattu, joten ilkeät kommentit ovat tulleet valitettavan tutuiksi. Olen saanut paljon pahempaakin kuraa niskaani, joten ne eräiden tänne kirjoittamat kommentit eivät minua enää pystyneet rikkomaan, mutta jonkun toisen olisi saattanut pystyäkin. Vihaiseksi kyllä tulin, koska nämä haukkujat eivät todellakaan ole täydellisiä itsekään. Mutta näiden kommenttien takia tällä hetkellä valvon erittäin tarkasti kommentteja, joita mahdollisesti saan. Tämä on sinänsä harmi, sillä suurin osa teistä kommentoijista osaa kuitenkin olla ihan asiallisia kirjoituksissaan. Mutta mätiä munia löytyy aina :( Niin no, vaikka onhan se tietysti bloggaajan omaa syytä, jos saa negatiivisia kommentteja!

"Voivoi sua. Etkö oo oppinut vielä, että jos blogista tekee julkisen, tulee saamaan paskaa niskaan, piti siitä tai ei. Kannattaa ehkä jatkossa kirjotella privana, jos et kestä saamaasi kritiikkiä."

 Entäs sitten koulukiusaaminen? Pitääkö siitäkin kertoa kouluissa, että jos jotakuta kiusataan niin se on sen kiusatun oma vika? Niinpä, ei siinä oo mitään järkeä. Yhtä vähän järkeä on myös syyllistää bloggaajaa siitä, että saa negatiivisia kommentteja. Eli miettikääpä anonyymit/nimimerkin takaa ilkeästi kommentoivat hitusen uudestaan!

Reilu 100 blogia on ottanut tähän kampanjaan osaa. Tarkoitus on muistuttaa ihmisiä käyttäytymisestä myös sosiaalisessa mediassa. Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä, joten ei unohdeta sitä netikettiä. Toivottavasti tämä kampanja saa edes jotkut ihmiset hiukan miettimään, mitä ja miten kirjoituksia ym kommentoi. =)

Alla on vielä kampanjateksti, sekä kommentit, mitä jotkut bloggaajat ovat valitettavasti ihan oikeasti saaneet! Lisäksi mukana on lista blogeista, jotka ovat kampanjassa mukana.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?
"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"
Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Alusta loppuun  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  Ave Katriina  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää hetkessä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Erin Linnea  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Garden Of My Dreams  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  Kaiken takana on äiti.  -  Kat von Yvon  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kolme pientä porsasta  -  Kommammaa  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  MammaMiia  -  Mansikkatilan mailla  -  Marika's  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My fairytale  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Petran; Minä ja me  -  Piaeliina  -  Pieni Lintu  -  Pieni Hento Ote  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Ruusun tuhkaa  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Style and jewels  -  Syvältä  -  Taloni maalla  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thinking out of the box  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Villa Tuta  -  Vähäx vaikeeta?  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää
1 kommentti:

  1. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :) Kurjaa kuitenkin, että olet saanut negatiivisia kommentteja ja kokenut kiusaamista muutenkin. Olen monelta kuullut, kuinka anonyymit kommentoijat ovat lopulta paljastuneet tutuiksi ihmisiksi, mikä on minusta todella surullista. Harmi, että kateus tai jokin muu syy saa heidät kommentoimaan ilkeästi!

    VastaaPoista