sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Henkireikänä laulaminen ja tanssi, luonteena ujous ja epävarmuus...

...Ei ole kovin hyvä yhdistelmä vai mitä? No mut mulla se pitää paikkaansa. Mä oon rakastanut laulamista lapsesta asti, mutta inhoan laulaa varsinkin yksin edes yhden ihmisen edessä (poislukien joku johon oikeasti luotan), koska mä oon aivan tajuttoman ujo. Vaikka tosi moni jotka on kuullu mun laulavan kehuu mun ääntä niin siltikään mä en uskalla. Mä laulan yleensä vaan sillon kun oon yksin ja oon varma ettei kukaan kuule. Mä muistan yläasteelta kun yks kaveri mulle sanoi että mulla on aivan älyttömän hyvä lauluääni, mut ongelma on siinä etten mä uskalla laulaa muiden edessä. Tohonkin lienee riitti syyks ne pari ihmistä, jotka haukkui mun äänen ihan lyttyyn kun joskus erehdyin jonkin musiikkiteeveeltä tulleen biisin yhteydessä laulamaan niin että he sen kuulivat.

Toinen musiikkiin liittyvä ja mulle erittäin rakas harrastus on tanssi, jota oon harrastanut 8 vuotiaasta asti eli sen kymmenen vuotta. Mut senkin kohdalla oli pari vuotta sitten lähellä luovuttaa, koska tuntu (väliillä tuntuu vieläkin) että vaikka kuinka kovasti treenaan niin en vaan kehity enää. Mulla on tosi paljon ammattitanssijoita kavereina ja väliillä seuraan tosi kateellisena heidän esiintymisiään, koska he on kaikki aivan älyttömän hyviä. Mä sain lapsena kuulla olevani tosi hyvä tanssija, mut nykyään en oo sellasta kommenttia kuullut pitkään pitkään aikaan. Toki taso on koventunu aika reippaasti ja koreografiat yms on paljon haastavampia kun ennen, mutta silti. Tuntuu että ennen oli helpompi hallita kehoaan eri liikkeitä tehdessä ja nykyään, varsinkin kun omistaa niinkin pitkät raajat mitä mulla on, se vaan on hirveen paljon vaikeempaa. Enkä mä kaipaa mitään täydelliseks kehumista tai ole itserakas, koska tiedän että mulla on tosi paljon edelleen opittavaa, mutta varsinkin tanssiopelta saadut kehut piristäis joskus kummasti mieltä, koska siinä kohtaa tuntee oikeesti oppineensakin jotain.
Kuvahaun tulos haulle dance quotes
 

Vaikka mulla on erinäisiä hankaluuksia edellä mainittujen asioiden kanssa, niillä on kuitenkin mulle tosi tärkee merkitys. Yläasteella mulla oli vaihe, jolloin mä en luottanut yhteenkään ihmiseen, enkä siis voinut kertoa mistään kenellekkään. Silloin mun pelastus oli tanssiminen ja laulaminen. Ne oli ainoat keinot purkaa ajatuksia, kun ei ollut ketään kelle puhua. Joskus ne on sitä vielä nykyäänkin. Silti mä tuun varmaan ikuisesti olemaan se ujo, laulamista rakastava tanssijatar.

2 kommenttia:

  1. Voih, mulla on niin sama tilanne ollut! Tosin mä en sitten koskaan uskaltanut harrastaa kumpaakaan, ja nyt reilu vuosi sitten uskaltauduin ensiksi zumbaan, ja sen jälkeen muille tanssitunneille (ryhmäliikunta). Mä niin haluaisin päästä eteenpäin tuossa, mutta tuntuu vain että näin vanhana (19) on jotenkin hankalampi aloittaa kuin mitä silloin lapsena olisi ollut..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla se tanssi lähti porukoiden ehdotuksesta sillon muksuna liikkeelle. Laulutunneille en oo uskaltautunut juurikin siks kun en uskalla laulaa edes yhden ihmisen edes paitsi jos joku johon luotan. Eli laulaminen jää siihen YouTube yms biisejä kuunnelles hoilailuun. Ja mitä tohon ikään tulee mun yks kaveri alotti suhteutettuna kans aika vanhana (oiskohan ollut 16) ja on nykyään paljon mua parempi tanssija kun siis on tanssinut vasta pari vuotta.

      Poista